annons
Hem » Notiser » Fem lastbilsekipage fick körförbud på plats

Fem lastbilsekipage fick körförbud på plats

Fem lastbilsekipage från Baltikum fick körförbud på platsen när tullen och besiktningsmyndigheter genomförde fordonskontroller av ankommande lastbilar med en färja från Paldiski i Estland.
Fredagen den 5 augusti genomförde finska tullen tillsammans med besiktningsmyndigheter ett kontrolltillslag i Hangö, Finland gällande den tunga trafiken. Kontrollen riktade in sig på tunga fordon som anlände från Paldiski i Estland.
Av ett pressmeddelande från finska tullen framgår att exceptionellt många allvarliga brister upptäcktes bland de lastbilsekipage som kontrollerades.
Tullen kontrollerade sammanlagt tio lastbilsekipage. Av dem belades hälften omedelbart med körförbud och förarna fick böter för äventyrande av trafiksäkerheten och för fordonsförseelser.
Lastbilsekipagen fick körförbud bland annat på grund av allvarliga bromsfel. Bromsarna på ett av lastbilsekipagen hade så dålig effekt att bromsarna inte tog alls. Det berörda lastbilsekipaget hade cirka tio ton murbruk i lasten.
Andra lastbilsekipage fick körförbud på grund av extremt slitna däck och osurrad last. Tullen beslagtog även av en förare en manipulationsutrustning som används för att manipulera färdskrivare och hastighetsbegränsare.
Finska tullen rapporterar att de lastbilsekipage som belades med körförbud var registrerade i olika baltiska länder.
Finska tullen konstaterar att kontrollresultatet var exceptionellt dåligt. I normala fall beläggs 10 – 20 procent av kontrollerade fordonskombinationer med körförbud. Den här gången fick som sagt hälften av ekipagen körförbud.

Kommentera

Din epostadress kommer inte att publiceras.Tvingande fält är markerade *

*