annons
Hem » Artiklar » Femaxlad Scania tungdragare till Holland

Femaxlad Scania tungdragare till Holland

Det holländska åkeriet Te Kloeze-Bruyl har nyligen fått en av de första femaxliga Scania V8 S 730 next gen trailerdragare efter en tidigare leverans av en treaxlig Scania V8 S 520 trailerdragare.

Te Kloeze-Bruyl blev övertygad om att byta till Scania genom sin erfarenhet av sina Scanias maskinutrustade Hyundai-grävmaskiner.

– Scania har visat sin kvalitet genom åren, säger projektledare Evert Jan van den Berg, Te Kloeze-Bruyl. Motorerna är inte bara mycket tillförlitliga men också mycket ekonomiska, en viktig erfarenhet vi gjort med de Hyundai grävmaskiner med Scanias motorer som vi har i verksamheten. Och det är mycket viktigt för oss.

Anpassad för tunga transporter
Åkeriets nya Scania S 730 är konfigurerad som en 10 × 4 * 6, vilket innebär två styrande framaxlar, två drivaxlar och en styrd tagaxel. Tungdragaren har två bränsletankar, AdBlue tank och släpvagnens hydrauliska system bakom hytten. Dessa anpassningar är fabriksmonterade.

Fordonet klarar att dra 180 ton vid en 6-procentig lutning och 140 ton vid en 12-procentig lutning.

– Det är viktigt i vårt arbete, förklarar Van den Berg. Vissa av våra egna maskiner väger mer än 100 ton. Motorstyrkan är speciellt användbar i Tyskland, som vi ofta kör igenom. På grund av omfattande vägarbeten är vi ofta tvungna att ta alternativa vägar. Men det är också trevligt att ha den kraften till vårt förfogande på motorvägar och därigenom undvika långsam krypning.

Även hytten är imponerande utrustad. Eftersom dessa transporter normalt planeras för nattkörning är förare borta från hemmet under långa perioder. Te Koeze-Bruyl valde därför nästan alla utrustningsalternativ när det gäller förarmiljön. Förare kan njuta av läderklädsel, en hög förarstol och ett roterbart passagerarsäte, ett infotainmentsystem med navigering på en 7-tums skärm, kylskåp, kaffebryggare, mikrovågsugn och TV. För att öka säkerheten har företaget utrustat Scanian med ett kamerasystem med fyrdubblad splitskärm så att föraren snabbt kan se alla fyra hörnen runt fordonet.

Kommentera

Din epostadress kommer inte att publiceras.Tvingande fält är markerade *

*