annons
Hem » Notiser » Finalisterna klara till Hållbarhetspriset

Finalisterna klara till Hållbarhetspriset

De tre finalisterna till Transportföretagens Hållbarhetspris 2017 har nu utsetts: Alfredsson Transport AB, Alwex Transport AB och Älskade stad. Priset, som delas ut den 19 oktober, har som syfte att lyfta, uppmuntra och uppmärksamma transportbranschens arbete mot en hållbar och transportsmart framtid.

Totalt har tio företag nominerats till Hållbarhetspriset 2017: Alfredsson Transport AB, AB Volvo och Scandinavian Logistics Partners AB för Scandinavian Rail Shuttle, Alwex Transport, Coop Logistik, Gamla Uppsala Buss AB, TRB Sverige AB, BRA, Green Cargo, Vattenfall 9 för Dynamic Grid Control och Älskade stad.

– Konkurrensen har varit hård. Av de tio främsta sökande har juryn nu nominerat tre mycket goda föredömen som finalister till Transportföretagens Hållbarhetspris 2017. För att klara omställningen till hållbara transporter behöver vi inspiration, uppmuntran, innovation och entreprenörskap och det visar samtliga tio mycket goda exempel på, säger Mattias Dahl, vd Transportföretagen, i ett pressmeddelande.

Juryns motivering i korthet:

”Alfredsson Transport AB, samarbetar med Linköpings universitet i forskning kring hållbara transporter. Bland annat har företaget investerat i en så kallad spjutspetsteknik (aerodynamisk utformning av eco-driving) vilket leder till ökad hållbarhet i flera dimensioner för godstransporter. Alfredsson Transport visar stark vilja att fortsätta arbetet mot hållbara transporter”.

”Alwex Transport AB, genomför ständigt stora och små förbättringsåtgärder inom hållbarhetsområdet. För att nämna några exempel körde man 2016 med 90 procent förnybara drivmedel inom affärsområdet Transport och Distribution. Alwex Transport har även satsat på intermodala transportlösningar där trailers förflyttas både på väg och järnväg samt att man även har satsat på samordnad distribution för att minska antal körda mil”.

”Älskade stad, är ett branschöverskridande samarbete mellan Bring, Ragn-Sells, Vasakronan och Stockholms Stad där man har fångat möjligheten att effektivisera godstransporterna genom att ta till vara på tomma transporter och överblivna material. Det går helt i linje med vad ett transportsmart samhälle efterfrågar”.

Hållbarhetsprisets jury består av:

Catharina Elmsäter-Svärd, tidigare infrastrukturminister och tillträdande vd för Sveriges Byggindustrier, Leif Zetterberg, tidigare statssekreterare på Näringsdepartementet och egen företagare på Övergrans jordbruk, Stefan Edman, biolog och författare, Magnus Jäderberg, godsstrateg på trafikkontoret i Göteborg, samt Daniel Boman, journalist och redaktör för magasinet Aktuell Hållbarhet.

Kommentera

Din epostadress kommer inte att publiceras.Tvingande fält är markerade *

*