annons
Hem » Notiser » Allt fler klimatkompenserar

Allt fler klimatkompenserar

För att komma tillrätta med utsläppen från vägtransporter krävs omfattande åtgärder. Utvecklingen och omställningen tar tid, men det finns sätt att bidra på under tiden. Magnus Nilsson som är logistikansvarig på Nordskiffer arbetar aktivt med de här frågorna.

– Förutom att vi samfraktar och på så sätt undviker onödiga småtransporter så klimatkompenserar vi transporterna. Under 2018 kompenserade vi för hela 97 procent av alla lastbilstransporter, berättar Magnus Nilsson i ett pressmeddelande.

Nordskiffer transporterar genom Fraktkompaniet som erbjuder klimatkompensering åt sina kunder.

– För att få fler kunder att klimatkompensera har vi gjort det enkelt. På vår hemsida har vi en klimatkalkylator där kunderna själva kan skriva in transportens längd och godsets vikt och sedan direkt se hur mycket koldioxid transporten genererar. Utifrån resultatet framgår det tydligt vad det kostar att klimatkompensera för utsläppen, säger Fraktkompaniets marknadschef Kjell Karlsson.

Fraktkompaniet ser en stadig ökning bland kunderna och har valt att skänka medlen oavkortat till ett hållbarhetsprojekt som är certifierat enligt Gold Standard – vilket innebär att det är godkänt bland annat av FN, WWF och Greenpeace.

– Vi hoppas att utvecklingen med bättre bränsle och fordon snabbt går framåt, men på Nordskiffer sitter vi inte och väntar. Vi försöker göra så mycket vi kan för att minska vår verksamhets belastning på miljön och hoppas att vi kan inspirera andra företag, säger Magnus Nilsson.

Kommentera

Din epostadress kommer inte att publiceras.Tvingande fält är markerade *

*