annons
Hem » Notiser » Foria blir partner till OnRoad i Storstockholm

Foria blir partner till OnRoad i Storstockholm

FORIA kommer från och med 1 oktober att vara ansvarig partner för OnRoad i Region Storstockholm med kringområden.

– Vi är jätteglada över att knyta ytterligare ett stabilt, stort och kunnigt företag till OnRoad, berättar Göran Arkler, VD på OnRoad. ”Vi ser att FORIA är den perfekta partnern för att vidareutveckla nätverkets potential i Storstockholmsregionen”.
    
    FORIA har sedan våren 2014 flyttat till en ny terminal i Stockholm (Sätra) och förfogar nu över 2500 m2, vilket ger verksamheten goda förutsättningar för fortsatt expansion. Steget in i OnRoadfamiljen är en viktig pusselbit i utvecklingen av fjärr- och terminaldistributionsverksamheten.
    
    ”Storstockholm är en expansiv och strategiskt viktig marknad, som vi vill fortsätta utveckla till gemensam nytta för staden, våra kunder och Foriaföretagare” säger Christer Svalin VD på FORIA. ”Vårt kommande delägarskap i OnRoad följer den strategiska plan vi har lagt med bäring på år 2020 och innebär att vi tar ytterligare ett viktigt steg på vägen mot att expandera vår fjärr- och terminaldistribution i Storstockholm”, avslutar Christer Svalin.
    
    Historien om OnRoad
    OnRoads historia börjar vintern 2004/2005. Kuehne+Nagel hade i flera år haft tankar på att köpa eller starta ett inrikesnät för sina egna svenska vägtransporter. Göran Arkler som vid denna tidpunkt arbetade för Kuehne+Nagel i Norrköping fick i uppdrag att utreda hur man skulle gå tillväga. Under våren 2005 skapades kontakter med några av Sveriges största, äldsta och bästa transportföretag och mycket snart stod det klart att det nya inrikesnät man var på väg att skapa inte skulle vara helägt av Kuehne+Nagel utan av alla transportörer och Kuehne+Nagel, tillsammans.

Kommentera

Din epostadress kommer inte att publiceras.Tvingande fält är markerade *

*