annons
Hem » Artiklar » Foria och Märsta Förenade i tungt tunnelbygge

Foria och Märsta Förenade i tungt tunnelbygge

Nu har Foria tillsammans med Märsta Förenade börjat köra de första lassen från förbifartsetappen Johannelund. Det var i våras som kontraktet skrevs mellan konsortiet Foria – Märsta Förenade och Implenia gällande tunnelbergstransporterna från etappen. Tillsammans kommer de båda bolagen att transportera bort 4,5 miljoner ton tunnelberg från etappen. För att klara det kommer cirka 15 bergtrailers att behöva arbeta i 2-skift i fyra år framöver.

 

E4 Förbifart Stockholm blir enligt ett pressmeddelande från Foria en av världens längsta tunnlar i stadsmiljö, mer än 18 av ledens 21 km går i tunnel och kommer att ta cirka 10 år att bygga. Arbetet med Förbifart Stockholms huvudtunnel kommer att drivas i sex olika etapper, Johannelund är en av dessa.

 

Sedan 1998 har Foria och Märsta Förenade tillsammans kunnat ta sig an större infrastrukturuppdrag i och med att ett konsortium företagen emellan startades. Tillsammans har man varit med och byggt bland annat Södra Länken, Norra Länken, Norrortsleden och Citybanan/Tvärbanan.

Kommentera

Din epostadress kommer inte att publiceras.Tvingande fält är markerade *

*