annons
Hem » Notiser » Första tävlingen ett bra test

Första tävlingen ett bra test

För Mikael Johansson och det övriga Karlskoga-teamet blev premiärtävlingen på den belgiska Zolder-banan en rejäl genomkörare. Detta var första gången man körde den nybyggda T124:an på bana.

Under de första träningsvarven på Zolder klockades Mikael Johansson och hans nya Scania T124 för omkring 2,32. I söndagens kvalrace körde man på 2,16.
Under premiärhelgen gjordes alltså betydande framsteg, men med minsta möjliga marginal, 0,2 sekunder, missade man ändå söndagens final. Avståndet till de främsta var drygt tio sekunder.
– Vi åkte hit för att testa och med tanke på att vi nu körde på bana för första gången tycker jag att det gick över förväntan. Vi vet nu vad vi behöver förbättra för att kunna vara med i toppen och kriga, säger Mikael Johansson.
Mikael som körde några tävlingar under slutet av 1990-talet tycker att det känns bra att vara tillbaka på banan och han är full av tillförsikt inför nästa säsong.
– Det känns redan att bilen är lättkörd, men för att få ner mer kraft i backen kommer vi nu att bygga om chassit och göra det styvare. Då blir det också lättare att ställa in de justerbara dämparna, säger Mikael.
Liksom övriga team kommer man att flytta motorn för att få en bättre viktfördelning och man kommer förstås också att jobba vidare för att optimera effekten i tolvlitersmotorn.
När det gäller årets Europacup så talar en del för att Antonio Albacete, Spanien, kör hem guldet med sin MAN. När två av tio deltävlingar återstår har han 51 poäng till godo på märkeskollegan Egon Algauer, Österrike.

Europacupen efter åtta deltävlingar
1. Antonio Albacete, MAN TGA, Spanien 358.
2. Egon Algauer, MAN TGA, Österrike 307.
3. David Vrsecky, Buggyra-Freightliner, Tjeckien 287.
4. Gerd Körber, Buggyra-Freightliner, Tyskland 261.
5.Markus Bösiger, MAN TGA, Schweiz 226.
6. Jochen Hahn, Mercedes Axor, Tyskland 218.
7. Frankie Vojtisek, Renault Premium, Tjeckien 194.

Kommentera

Din epostadress kommer inte att publiceras.Tvingande fält är markerade *

*