annons
Hem » Artiklar » Logistik » Fransk logistiksatsning utanför Helsingborg kan ge 30 till 40 nya jobb

Fransk logistiksatsning utanför Helsingborg kan ge 30 till 40 nya jobb

I början av 2018 öppnar franska Seafrigo sin första logistikanläggning i Sverige. Det är tänkt att bli den modernaste tempererade 3PL anläggning på marknaden. Med temperatur- och luftfuktighetskontroll i tre zoner, full takhöjd och den senaste tekniken för energiåtervinning har vi förutsättningar att hantera de mest krävande uppdragen.

Seafrigo driver sedan tidigare 3PL anläggningar i Le Havre, New York, Miami, Hong Kong och Melbourne. I början av 2018 öppnar vi vår första anläggning i Norden, detta strax utanför Helsingborg.

Anläggningen kommer i första etappen ha plats för 15 000 pallar och en 2000 m² stor kyl anpassad för plock av konsumentförpackningar till e-handel. Förutom kyl (+2°C) och frys (-24°C) finns även en kontrollerad ambient zon (+15 °C) för lagring av choklad och andra temperaturkänsliga produkter. Naturligtvis är in- och utlastningsytor tempererade med moderna portar som sluter tätt mot fordonsskåp och reefers, i syfte att minimera energiförluster och upprätthålla en hög livsmedelssäkerhet.

– Läget är optimalt med närhet till motorvägar, Helsingborgs hamn och Öresundsbron. Det är en bra kombination för att ta sig vidare ut på den nordiska marknaden. En stor fördel är att det finns en välfungerande hamn här, säger Peter Jönsson, vd i Seafrigo Nordic till 8till5.se.

Han räknar med att anläggningen kan bereda arbetstillfällen för 30-40 nya jobb.

mapFrån Helsingborg når man 85% av Skandinaviens invånare över natten. ICAs största distributionscentral ligger ett stenkast bort och på knappa tre timmar når man de stora grossisternas distributionscenter i Göteborg och Jönköping. Närheten till Helsingborgs hamn, Sveriges största för reefer containers, och Öresund ger effektiva intransporter.

 

 

 

 

Kommentera

Din epostadress kommer inte att publiceras.Tvingande fält är markerade *

*