annons
Hem » Artiklar » Fritt fram för HVO i äldre Mercedes

Fritt fram för HVO i äldre Mercedes

HVO blir allt mer populärt i Sverige. I somras godkände Mercedes-Benz sina nyaste lastbilsmotorer för bränslet och nu är även de flesta äldre Mercedes-lastbilar godkända.

 

– Nu är det fritt fram för ägare till äldre Mercedes-lastbilar att köra på HVO och minska utsläppen av växthusgaser med upp till 90 procent, säger Mattias Nilsson, landschef för lastbilar på Mercedes-Benz Sverige, i ett pressmeddelande.

 

”När nu Mercedes även godkänner bränslet i sina äldre lastbilar (från Euro 2), så blir det möjligt också för dem med begränsat investeringsutrymme att köra med lägre miljöpåverkan” skriver Mercedes i pressmeddelandet.

 

Det finns många specialfordon som kranbilar och räddningsfordon som används i många år, eftersom de har höga inköpspriser och körs få mil och nu kan även dessa fordon köras med upp till 90 procent lägre utsläpp menar Mercedes.

 

Samtliga Mercedes-Benz lastbilsmotorer i utsläppsklasserna Euro 2 till EEV (exkl OM471 Euro 5 och EEV) är nu godkända för 100 procent HVO enligt pressmeddelandet.

 

Fotnot: Kontakta din Mercedeshandlare vid osäkerhet om just din lastbil går att köra på HVO.

Kommentera

Din epostadress kommer inte att publiceras.Tvingande fält är markerade *

*