annons
Hem » Notiser » Frode Laursen prisas för satsning på unga förare

Frode Laursen prisas för satsning på unga förare

Den danska motsvarigheten till svenska TYA, det vill säga organisationen för utbildningar inom transportsektorn – TUR (Transporterhvervets Uddannelser) delar ut sitt utbildningspris för 2015 till Frode Laursens personalchef Ole Munk och till Jörn Hedengran från det danska transportarbetarfacket 3F, samt till Christian Bock från CBock.
Ole Munk och Jörn Hedengran prisas för sina särskilda insatser för utvecklingen av yrkesmässiga utbildningar via Frode Laursens förarutbildning ”Driver Academy”. Christian Bock prisas för utvecklingen av yrkesmässiga utbildningar och då för en speciell insats för hjälpmedel som underlättar utbildning för personer med dyslexi.
TUR:s utbildningspris delas varje år ut till personer, organisationer eller institutioner som har gjort en särskild insats för utvecklingen av de yrkesmässiga utbildningarna inom den danska transportsektorn.
Samtliga mottagare av priset fick varsin check på 5 000 danska kronor.
Frode Laursens förarutbildning ”Driver Academy” syftar till att fler unga personer ska få anställningar inom transportbranschen.
– Genomsnittsåldern för en dansk chaufför är över 50 år, och därför har vi som bransch behov av att attrahera ännu fler unga till yrket, om det inte ska dö ut helt, säger Ole Munk, personalchef i Frode Laursen A/S.
Frode Laursen är sedan tidigare ett bolag som har mycket god erfarenhet av att anställa yngre personer. För närvarande har bolaget 70 elever som genomför en utbildning. Det handlar om chaufförer, lagerarbetare, logistiker, fordonsmekaniker, speditörer och administrativ personal.
Frode Laursen tror också på att unga människor drar till sig andra unga människor, och därför har man alltid utkik efter elever som vill göra karriär på ett internationellt verksamt transport- och logistikbolag med många utvecklingsmöjligheter.
– Vi är naturligtvis mycket stolta över att TUR har uppmärksammat vår extraordinära insats för både unga personer och även själva transportbranschen – och därför ska diplomet också ha en särskild placering på vårt huvudkontor i Vitten, säger Ole Munk.
Danska TUR är Danmarks motsvarighet till TYA i Sverige. TUR ägs gemensamt av de danska fackförbunden och arbetsgivarorganisationerna inom transportsektorn.

Kommentera

Din epostadress kommer inte att publiceras.Tvingande fält är markerade *

*