annons
Hem » Notiser » GDL förvärvar C-R Johanssons Åkeri

GDL förvärvar C-R Johanssons Åkeri

GDL förstärker sin närvaro i Västsverige genom att förvärva C-R Johanssons Åkeri AB. C-R Johansson har sitt huvudkontor i Varberg och avdelningskontor i Halmstad och Jönköping.

”Förvärvet passar väldigt bra in i GDL:s marknadsstrategi att vara starkt lokalt förankrat” skriver GDL på sin hemsida.

GDL är utöver Göteborg etablerade på 19 orter i södra och östra Sverige. Genom förvärvet av C-R Johanssons Åkeri blir GDL även en stark representant i västra Sverige enligt transportföretaget.

C-R Johanssons Åkeri startade redan 1959 och omsätter cirka 175 Mkr och har drygt 200 anställda. Dessutom bedriver C-R Johanssons Åkeri en utbildningsenhet för chaufförer och utbildningar inom ADR, YKB, Truck med flera.

– C-R Johanssons Åkeri är ett välskött företag som passar perfekt in i GDL, företagskulturen är likt vår och utbildningsenheten kommer vi att utveckla så att vi kan bistå alla GDL:s avtalsåkare. Geografin stämmer också väldigt bra in i GDL:s tillväxtstrategi. Därtill är jag glad för att Per Johansson stannar kvar under en period så att vi kan säkra en bra övergång till det nya ägarskapet, säger Henrik Holm, VD/CEO på GDL.

– Jag haft en dialog med GDL under en längre tid och det har varit viktigt för mig att det företag som min pappa och jag har byggt upp får fortsätta i en trygg och säker framtid. Det är jag helt övertygad om att det gör genom försäljningen till GDL, säger Per Johansson, VD på C-R Johanssons Åkeri.

Kommentera

Din epostadress kommer inte att publiceras.Tvingande fält är markerade *

*