annons
Hem » Notiser » Girteka köper 2000 Volvo

Girteka köper 2000 Volvo

Girteka Logistics, ett av Europas största vägtransportföretag, har beställt 2000 nya Volvo FH-lastbilar för att växa och förnya sin flotta. Roger Alm, Volvo Lastvagnar SVP Europe, överlämnade nyligen den symboliska nyckeln till de nya Volvofordonen till Girteka Logistics ordförande Mindaugas Raila i Göteborg.

Beställningen är den största Girteka lagt och enligt ett pressmeddelande kommer bilarna gå i trafik i Europa, Skandinavien och CIS / Ryssland. Samtliga fordon ska levereras innan årsskiftet.

Ordern gäller både två- och treaxliga dragbilar med 13-litersmotorer på 460 och 500 hk. För övrigt kommer bilarna ha Globetrotter-hytter, I-Shift-lådor med bränsle- och ekonomiprogram, Driver Alert System och I-See predictive cruise control.

– Vår fortsatta investering i Volvo Lastvagnar ger oss tillgång till viktiga tekniker för säkerhet, bränsle och utsläpp. Vi har haft en utmärkt erfarenhet med Volvo Lastvagnar under de senaste 10 åren, sade Mindaugas Raila, styrelseordförande i Girteka Logistics, under Volvo överlämningsceremonin i Göteborg.

Girteka har vuxit organiskt från 600 lastbilar 2010 till över 3300 idag – innan rekordordern med Volvo. Personalstyrkan uppgår till över 8300 personer och enligt pressmeddelandet har företaget vuxit 25 procent enbart i år.

Kommentera

Din epostadress kommer inte att publiceras.Tvingande fält är markerade *

*