annons
Hem » Artiklar » Girteka satsar på Eco-driving

Girteka satsar på Eco-driving

ECO League är ett motivationsprogram för förare som Girteka Logistics har infört för att uppmuntra säker och ekonomisk körning.

Genom att använda detta initiativ strävar vi efter att minska risken för fel och olyckor samtidigt som vi skyddar miljön och säkerställer kvaliteten på våra tjänster, säger företaget i en pressrelease.

Den första säsongen av ECO League startade den 1 juli 2018 och pågick till 31 december. Följande kriterier användes för att beräkna ECO-poäng: tom körsträcka, markdrift, autopilot, bromsdämpning, plötslig bromsning, stopp, motorbelastning.

Under halvåret utvärderades förarnas körstil. Utifrån den samlade informationen sorterades deltagarna i en relevant liga: brons, silver, guld eller platina. Var och en av förarna hade möjlighet att stiga från en lägre kvalificeringsgrupp till en högre och vice versa.

Högst poäng för mjuk körning med eco-driving fik Laimutis Gervinskas och det belönades med en check på 1000 Euro.

Den 9 januari 2019 presenterades vinnaren, Laimutis Gervinskas som är anställd i Girteka Logistics. Han samlade 97,19 poäng med sin körning. Föraren, som vann ECO League, tilldelades en semesterresa på 1000 euro. Sammanlagt 24 förare som nådde PLATINUM-ligan hedrades. Deras eko-körning gav över 90 poäng.

Förare som tog 1-3 platser i GOLD-ligan fick också utmärkelser. Deras körprestanda varierade från 89,38 till 89,54 poäng.

– Idag är vi glada att vår tillväxt och utveckling bevisas inte bara av siffror utan också genom att vi  kan säkerställa transportens kvalitet, sa chefsjuristen Donatas Načajus när resultaten presenterades.

– När vi kör ekonomiskt kör vi också på ett säkert och ansvarsfullt sätt, vilket minskar risken för fel och olyckor. Jag säger på företagets vägnar att vi förstår det faktum att framgång inte kommer bara genom att följa tekniken i vårt arbete. Detta har vi verkligen nått tack vare varje ansträngning av oss alla. Därför tackar vi varje person som bidragit till den gemensamma framgången, fortsatte han.

Den andra säsongen av ECO League startade den 1 januari 2019. Säsongens slut och beräkningen av resultaten är planerade till 30 juni samma år.

Kommentera

Din epostadress kommer inte att publiceras.Tvingande fält är markerade *

*