annons
Hem » Artiklar » Göteborgsåkeri köper världsunik Scania

Göteborgsåkeri köper världsunik Scania

Det blir Göteborgsbaserade Tommy & Stefan Frakt AB som köper den torpedbyggda och världsunika Scania S730 av Scanvo Lastbil AB. Bilen fick stor uppmärksamhet på Trailer Trucking Festival i Mantorp för några veckor sedan.

– Vi hade hållit det hemligt innan och det var i samverkan med vår danska avdelning som vi fick äran att visa upp denna fantastiska skapelse, säger Allan Andersen, vd för Scanvo, i ett pressmeddelande.

Torpedbyggda Scania S730 presenterades av holländska Vlastuin tidigare i somras och väckte en hel del uppståndelse.

– Det är många som har längtat efter att denna populära T-modell ska komma tillbaka och bilen har en skön retrokänsla, säger Andersen.

Nu är det också klart vem som blir den nya ägaren till pärlan. Göteborgsbaserade Tommy & Stefan Frakt AB besökte Scanvos utställning i Mantorp och föll snabbt bilen.

– Vi är kunder till Scanvo sedan många år och detta känns som en riktigt kul affär. Inom kort kommer den rulla på vägarna i Göteborg, säger en nöjd Tommy Carlsson från Tommy & Stefan Frakt AB.

Just nu byggs ytterligare en T-bil där man konverterat den senaste generationen Scania för leverans under oktober eller november.

– Jag tippar på att den kommer bli såld innan den ens har kommit till oss i Varberg, säger Allan Andersen.

Kommentera

Din epostadress kommer inte att publiceras.Tvingande fält är markerade *

*