annons
Hem » Notiser » Green Cargo varslar 35 medarbetare vid Gullbergsvass

Green Cargo varslar 35 medarbetare vid Gullbergsvass

Green Cargo har beslutat att avveckla terminalverksamheterna i Göteborg och varslar 35 medarbetare om uppsägning vid Gullbergsvass kombiterminal.
Bakgrunden är att Göteborgs Stad som en del i Västlänksprojektet kommer omvandla Gullbergsvassområdet till bostäder och vägar, och med anledning av detta har Trafikverket beslutat att stänga järnvägsverksamheten på området.
Kombiterminalen förväntas vara i drift till mitten av december 2017. Därefter flyttar Green Cargo till ny kombiterminal i Göteborgs hamn för fortsatta kundåtaganden och egen intermodal produktion. Omlastningsterminalen avvecklas successivt under 2017 i nära dialog med kunderna.
– Vi har under en längre tid haft en nära dialog med medarbetarna på terminalerna om byggprojektet och att vår verksamhet kommer att påverkas av Västlänkprojektet, säger Sohana Josefsson, marknads- och kommunikationsdirektör i Green Cargo. Vi har haft informationsmöte med våra medarbetare på omlastning- och kombiterminal i Göteborg samt övrig personal inom region Väst som berörs. Varsel är nu lagt och vi har inlett fackliga förhandlingar samt omplaceringsutredningar för cirka 35 medarbetare som berörs av uppsägningen. Det är mycket tråkigt att vi inte kan fortsätta att bedriva verksamheten, men vi jobbar nu framåt för att hitta bästa möjliga lösning för medarbetarna i Göteborg och för våra kunder.

Kommentera

Din epostadress kommer inte att publiceras.Tvingande fält är markerade *

*