annons
Hem » Artiklar » ”Green Cobra” vinnare i Power Truck Show
Jarkko Vesala firar med vinnarpokalen. Tidigare ikväll blev hans Scania R650 timmerbil, ”Green Cobra”, Best in Show på Power Truck Show

”Green Cobra” vinnare i Power Truck Show

Tidigare under lördagskvällen avgjordes den 15:e upplagan av Power Truck Show på Power Park i Alahärma, Finland. Best in Show blev Puukuljetus Vesala från Teerijärvi med ”Green Cobra”, en ny Scania R650 timmerbil som också kommer till Trailer Trucking Festival och Nordic Trophy den sista helgen i augusti.

– Jag är nog lite chockad! Jag hade

absolut inte förväntat mig detta! Det är lite av en dröm som gått i uppfyllelse att bygga customiserade bilar och att få visa upp dem på utställning. Att jag sedan vinner alltihop, det känns helt overkligt, sa ägaren Jarkko Vesala till Trailer strax efter prisutdelningen.

Ormtemat är hämtat från filmvärlden och bilens design och motivlack har utförts av Simon Ahlsved.

Power Truck Show arrangerades i år för den 15:e gången i ordningen och mönstrade ett startfält på 400 bilar om man räknar med vans och pickuper. Det var ett högklassigt startfält som de 30.000 besökarna kunde spana in.

Trailers redaktör Tomas Ek delade ut Trailer Magazine Special Award 2019 till Peter Sjöblom som driver Sjöbloms Tankservice. Bilen är en Volvo FM500 torrsug.

I år delade tidningen Trailer ut ett nyinstiftat pris på utställningen, Trailer Magazine Special Award. Priset gick till Sjöbloms Tankservice i Karis i Finland som ställde ut en ny Volvo FM500 torrsug, ”Tornado”. Bilen är designad och lackad hos Ristimaa Customs och Perttu Papunen har lagt motiven.

Trailers motivering lyder: ”En lastbil som vi inte sett tidigare, välbyggd för sina arbetsuppgifter och som matchar Trailer Magazines anda. En lastbil som tar oss med storm!”

Även Tornado kommer till Trailer Trucking Festival och Nordic Trophy den 30-31 augusti. Ni som inte varit i Finland i helgen. Tag chansen att åka till Mantorp och spana in dessa fantastiska bilar bland hundratals andra.

Kommentera

Din epostadress kommer inte att publiceras.Tvingande fält är markerade *

*