annons
Hem » Artiklar » Grön hemleverans med Bring

Grön hemleverans med Bring

Som en del av Brings hållbarhetsmål om att år 2025 använda sig helt av förnybar energi för företagets byggnader och fordon, kommer Bring använda sig av cargocyklar och elbilar för att leverera den sista delen i leveranskedjan, också kallad ”Den sista milen”, för lätta hemleveranser i cityområdena Stockholm, Göteborg, Köpenhamn och Malmö. Stockholm startar redan i sommar, övriga städer implementeras under året.

– Vi är stolta över att vi som logistikaktören kör Last mile för lätta hemleveranser med nollutsläpp i cityområdena i Stockholm, Göteborg, Köpenhamn och Malmö, säger Bring Express vd Thomas Tscherning i ett pressmeddelande.

Den ”sista milen” av leveranserna kommer ske med hjälp av elbilar och cargocyklar. Fördelarna med att använda dessa transportslag är många. Cykelleveranserna är helt utsläppsfria, undviker trafiken i större mån än med tidigare transportsätt och fordonen kommer kunna parkera närmare mottagarens hem än vad som hade varit möjligt med en större bil.

– Genom den här omställningen stärker vi vår position i branschen inom hållbara transportlösningar. Den snabbt ökande e-handeln kräver smarta lösningar för inte öka miljöbelastningen, samtidigt som vi möter den ökande efterfrågan gällande fler utsläppsfria och smidigare leveransalternativ från våra kunder till slutkonsument. Vi är och ska vara den ledande aktören med den bästa kund- och mottagarupplevelsen på marknaden, säger Thomas Tscherning

Cargocyklarna har en kapacitet att lasta upp till 300kg/3m³ per last och elbilarna har en kapacitet på 705kg/4,2m³ per last.

Kommentera

Din epostadress kommer inte att publiceras.Tvingande fält är markerade *

*