annons
Hem » Notiser » Gröna åkeriet Ernsts Express satsar på CMT lastbehållare

Gröna åkeriet Ernsts Express satsar på CMT lastbehållare

Ernsts Express i Avesta, ”Det gröna åkeriet”,  har köpt 16 lastbehållare av CMT.
Åkeriet jobbar hårt för att hitta miljöeffektiva lösningar och de är bland annat med och testar elvägar i Sverige. De kör just nu Scania lastbilar med elhybridiserad drivlina som via luftskena förser dem med el när de trafikerar en två kilometer lång sträcka av E 16 väster om Sandviken, ett test som startade runt midsommar 2016 och ska utvärderas sommaren 2018.

– Vårt mål är att driva utvecklingen inom transportbranschen framåt med kostnadseffektiva och klimatsmarta val, säger Roger Blom, VD på Ernsts Express.
Köpet av 16 CMT-lastbehållare är ett exempel på det. Ernsts Express har redan närmare 600 lastbehållare i drift, varav ett antal CMT-behållare som har klarat tio års hårt slitage utan problem. Produkter med lång livslängd gynnar också miljön.– En viktig miljöaspekt är att kunna få med sig så mycket gods som möjligt vid varje transport, för att på så vis uppnå bättre miljö och kostnadseffektivitet genom färre transporter, fortsätter Roger.

– Men samtidigt måste helheten vara bra och CMT:s kombination av låg vikt, aerodynamisk utformning, lastkapacitet och stilstyrka tack vare höghållfast stål gjorde valet ganska självklart,förklarar han.

– Och att CMT-stålet kommer från en av våra tyngre kunder – SSAB – gör knappast saken sämre. Vi är mycket nöjda med det här valet, säger Roger Blom, som snart kan se fram emot att 16 nya gröna lastbehållare med budskapet ”Effektiva transporter för vårt klimat” kommer att trafikera de mellansvenska vägarna.

Kommentera

Din epostadress kommer inte att publiceras.Tvingande fält är markerade *

*