annons
Hem » Notiser » Halvt år i fängelse för rattfull chaufför

Halvt år i fängelse för rattfull chaufför

Sex månaders fängelse blev domen för en 55-årig lastbilschaufför som kört med 1,66 promille alkohol i blodet på en landsväg utanför Gnosjö i våras. Chauffören uppmärksammades enligt uppgifter från SVT av en privatbilist kvällen den 1 mars när han vinglade fram med sitt bil- och släpekipage så pass kraftigt att lastbilen även kom över på fel sida av vägen. Bilisten vände för att följa efter lastbilen och hittade då ekipaget liggande i diket. Chauffören greps på platsen av polisen.

Chauffören var på väg från Göteborg till Värnamo med gods men stannade enligt vad han själv berättat på en rastplats utanför Anderstorp där han drack alkohol. Han ska inte själv ha någon minnesbild av vad som hände när lastbilen körde ner i diket. Avsaknaden av minne gör att chauffören varken kan erkänna eller förneka det inträffade. Han ifrågasätter dock inte att det var han som körde.

Tingsrätten anser att chauffören framfört sitt fordon på ett sådant sätt att det inneburit en påtaglig fara för allmänheten och dömer chauffören till sex månaders fängelse för grovt rattfylleri.

Kommentera

Din epostadress kommer inte att publiceras.Tvingande fält är markerade *

*