annons
Hem » Artiklar » Hammar Sideloader fortfarande i produktion efter 41 år
Nyrenoverad trotjänare som tas i drift igen.

Hammar Sideloader fortfarande i produktion efter 41 år

Det finns en som heter Guadeloupe, en ö där Hammars Dideloaders är populära. Ön är också ett hem för en av de äldsta sidledarna i daglig drift. Denna Hammar Sideloader  tillverkades och levererades 1977 och var den 6: e Hammar-enheten som någonsin byggts. Den levererades till Enger Transport i Norge, idag ägare till en av, om inte den största, Sideloader-flottan i världen. 14 år senare såldes den till Hammar i Sverige, där den servades och såldes vidare till Guadeloupe året därpå. År 2002 blev den äntligen levererad till den nuvarande ägaren.

Sideloadern levererades för 41 år sedan

Som den enda sidlastaren i sin flotta hade ägaren på Guadeloupe den ofta i bruk. Bra omsorg och hjälp från Hammar höll den nu 25 år gamla Sideloadern igång jobbet i 13 år. Under 2015, efter nästan 40 års arbete, hade kranarna till slut fått nog. Ett par begagnade 160-kranar från 1999 beställdes från Hammar. Med hjälp av Hammar-service och reservdelar renoverades maskinen och ersattes med 160-kranarna.

En trotjänare som slitit i 39 år innan den togs ut för renovering. Hammar SL 30.

Idag använder kunden fortfarande den nu mer än 40 år gamla vagnen med sina ”nya” (17 år gamla) Hammar 160-kranar dagligen. Tack vare tillgängligheten av reservdelar till alla Hammars modeller räknar kunden med att denna Hammar Sideloader kommer att vara i produktion många år till!

Renovering pågår utomhus på Guadeloupe

Kommentera

Din epostadress kommer inte att publiceras.Tvingande fält är markerade *

*