annons
Hem » Artiklar » Härstannarsverige inte

Härstannarsverige inte

– Visst , vi har fått bra genomslag i media och allmänheten har fått upp ögonen för vår situation, säger Johan Kullgren, men det gäller att hålla grytan kokande så vi tänker fortsätta att stanna.

Kampanjen härstannarsverige går med andra ord vidare och Johan är inte sen med att berätta att han och hans kolleger är nöjda med att de fått upp ögonen hos både politiker och allmänhet.

– Det är så jävla illa i branschen att många tror man ljuger när man berättar om vår verklighet, fortsätter Johan. Nu känns det som att vi nått fram och nu litar vi på att vi satt bollen i rullning.

Johan är väl medveten om att politikerna behöver tid på sig för att ändra på saker och ting, men han känner att han och kollegerna har skapat kontakter gentemot flera politiker som Monica Green (S) och Sten Bergheden (M). Kontakter som når ända ner till EU-parlamentet och som han hoppas ska göra skillnad i chaufförernas vardsg och för säkerheten på våra vägar.

– Vi vill ge politikerna tid att hitta lösningar, men vi vill ändå visa att vi finns där i bakgrunden och att vi inte tänker ge oss, fortsätter Johan. Därför kör vi i morgon igång en ny härstannarsverige-aktion genom att stanna klockan 12 på dagen och 12 på natten. Nu blir det dock bara tisdagar och torsdagar.

Johan berättar lyriskt om det stöd man fått under aktionen hittills och den uppskattning som skapades runt kortegerna som kördes innan jul.

– Det var grymt bra uppslutning i kortegerna och vi fick bra stöd från både kolleger och allmänhet.

När det gäller stöd från omgivningen noterar Johan att härstannarsverige fick ströd från både utländska chaufförer och kolleger inom exempelvis taxinäringen.

– Finnarna var rätt mycket på och stödde oss på många sätt, ler Johan. Sedan har vi ju lokföraren som verkligen gick in för det och ställde sitt tågset klockan 12. Tack alla!!

 

En kommentar

  1. Lennart Nilsson

    Än en gång säger jag, imponerande att aktionen fått sådant genomslag. Synd bara att SÅ med sin medlemstidning inte är mer intresserade att stötta de som verkligen gör något och visar att det även i åkeribranschen går att få sammanhållning. Jag såg när karavanen av lastbilar tog sig ut på E4 i Uppsala det var mäktigt. Det hade aldrig gått är jag var verksam inom branschen för drygt 10 år sedan.

Kommentera

Din epostadress kommer inte att publiceras.Tvingande fält är markerade *

*