annons
Hem » Artiklar » Hiab köper Effer och breddar verksamheten

Hiab köper Effer och breddar verksamheten

Hiab, en del av Cargotec, har slutfört förvärvet av Effer S.p.A. från CTE Group. Undertecknandet av transaktionen meddelades den 31 juli 2018. För Hiabs verksamhet inom lasthanteringslösningar, innebär detta förvärv en betydande framsteg i ambitionen att vara ledande inom kranar och viktig partner för sina kunder.

Effer, med huvudkontor i Minerbio, Italien, och med cirka 400 anställda, är en känd tillverkare av premiumknuckle-boom. Effers sortiment omfattar lastbilskranar, specialfordonskranar och marina kranar, med särskilt erkännande för tunga kranar med över 100 tm kapacitet. Distributionen hanteras via ett nätverk av mer än 100 återförsäljare som täcker cirka 60 länder globalt.

Tillägget av Effer kommer att innebära en ytterligare förstärkning av Hiabs utvecklings- och innovationsförmåga, en förbättrad total kranportfölj, ökad täckning från omfattande komplementära försäljnings- och distributionsnät och stärker Hiabs servicekompetens. Detta gynnar affärstillväxt och ytterligare förbättrad erfarenhet för båda varumärkets kunder.

Effer fortsätter att fungera under sitt erkända varumärke och identitet, och genom sitt etablerade återförsäljar- och distributionspartners nätverk. Effer kommer att ingå i Hiabs globala kranorganisation, där Lorenzo Cipriani fortsätter som verkställande direktör för Effer, rapporterande till Joakim Andersson, Senior Vice President Cranes, Hiab.

– Jag är otroligt stolt idag att välkomna Effer och dess anställda som en del av Hiab-familjen. Med våra två stolta historier, starka varumärken och unika kompetens kommer Hiab och Effer tillsammans att bli starkare och kunna bättre serva våra kunder, säger Joakim Andersson.

Scott Phillips, ny president i Hiab, tillägger: ”Det är i båda våra företags DNA att vara innovativa och att verkligen leda den här industrin. Jag tvivlar inte på att kombinationen av våra styrkor snart kommer att skapa konkreta värden för kunder, partners, vårt folk och vår verksamhet.

– Med Effer som en del av Hiab kommer två organisationer med starka kulturer och engagerade medarbetare att samlas. Vi kommer att se till att vårda våra unika styrkor och gemensamma talang och därigenom öka vår tillväxtpotential, tillägger Joakim Andersson.

– Vi är verkligen stolta över att vara en del av Hiab. Det här är en utmärkt möjlighet för Effer att föra vår passion, professionalism och våra lösningar till verklig global skala och framgång, avslutar Lorenzo Cipriani, VD Effer.

Kommentera

Din epostadress kommer inte att publiceras.Tvingande fält är markerade *

*