annons
Hem » Notiser » HLR-utbildning i jobbet räddade livet på barn

HLR-utbildning i jobbet räddade livet på barn

En ung lastbilschaufför, 21-årige Filip Johansson, och hans kompisar räddade sannolikt livet på en sjuårig pojke vid en olycka på ett badhus i Piteå i julas. Detta till stor del tack vare utbildningen i hjärt- och lungräddning den unge lastbilschauffören fått i sitt arbete.

Sjuåringen hade enligt uppgifter i Aftonbladet kommit bort från sina föräldrar och hittades av Filip och hans kompisar liggande på botten av en pool. Kompisgänget fick upp pojken ur vattnet och påbörjade genast hjärt- och lungräddning (HLR). I cirka 20 minuter kämpade killarna och några andra badgäster med att rädda den lille pojken. När ambulans anlände konstaterade ambulanspersonalen att pojken kanske inte hade klarat sig om det inte var för det rådiga ingripandet av hans räddare.

Enligt Aftonbladet hade Filip kunskap i hjärt- och lungräddning genom en kurs han gått i sitt jobb som lastbilschaufför vilket han nu fick användning för i verkliga livet.

– Man tänker inte att det är något så stort som hänger på en själv när man väl står där, säger Filip Johansson till Aftonbladet.

Filip och hans kompisar hyllas nu som de hjältar de är av pojkens familj och sjuåringen sägs vara i förvånansvärt god form efter händelsen.

Kommentera

Din epostadress kommer inte att publiceras.Tvingande fält är markerade *

*