annons
Hem » Artiklar » Holländare med sikte på ökade marknadsandelar

Holländare med sikte på ökade marknadsandelar

Holländska Royal A-ware-koncernen, där Nordic Truckcenter ingår, ökade både omsättning och vinst kraftigt under 2016

– Vår ägares goda finanser är en bra trygghet att ha i ryggen och har möjliggjort de stora investeringar vi har kunnat göra det senaste året, säger Mattias Nilsson, vd för Nordic Truckcenter.

Royal A-ware-koncernen har över 2 400 anställda och består bland annat av bolag specialiserade på produktion och handel av mejeriprodukter. Förutom Nordic Truckcenter, som är DAFs representant i Sverige, Norge och Finland, ingår även AB Transport Group, som är ett av Europas största åkeri inom jordbrukstransporter med cirka 3 000 enheter och över 1 000 lastbilar.

– 2016 uppnådde Royal A-ware en omsättning på 1,2 miljarder euro och en nettovinst på 18 miljoner euro. Och vårt moderbolag fortsätter sitt långsiktiga fokus – 2016 investerade de 33 miljoner euro för att stärka sin position inom mejerikedjan och logistiktjänsterna, säger Mattias Nilsson.

Även Nordic Truckcenter är inne i en kraftig expansionsfas och Skandinavien är ett prioriterat område för att nå en marknadsandel på 20 procent i Europa.

– I Norden har vi nyligen etablerat oss i Norge och bildat en nordisk koncern. På två år har vi fördubblat vår omsättning, som 2017 landar på ca 600 miljoner kronor i norden, säger Mattias Nilsson.

Kommentera

Din epostadress kommer inte att publiceras.Tvingande fält är markerade *

*