annons
Hem » Artiklar » Ikea inför alkoholkontroller

Ikea inför alkoholkontroller

För drygt en månad sedan kunde vi på Trailer.se rapportera om att Ikea övervägde att införa alkoholkontroller. Detta efter att möbeljätten mottagit kritik för att inte göra tillräckligt för att stävja drickande bland de chaufförer som transporterar åt företaget. En kritik som blossade upp efter att en tredje chaufför med anknytning till Ikea avslöjats rattfull på ett halvår. Nu har företaget beslutat att införa dessa kontroller.

– Vi strävar hela tiden efter att göra saker bättre och bättre. Under de senaste veckorna har vi lärt oss att vi kan göra än mer för både vår egen interna säkerhet men även för säkerheten på vägarna, säger Olov Hjalmarsson, DC Manager, Älmhult, till Trailer.se.

Enligt Olov Hjalmarsson har Ikea varit i kontakt med andra företag, som redan har någon form av alkoholtester av externa chaufförer, och tagit del av deras lösningar. Detta har mynnat ut i beslutet om att från och med den 1 april införa slumpvisa alkoholtester av de externa chaufförer som anländer till Ikeas distributionscentraler i Torsvik och Älmhult.

– Dessa slumpvisa kontroller kommer att genomföras av vaktpersonal och för cirka två veckor sedan informerades berörda transportörer om detta, säger Olov Hjalmarsson.

Läs mer:

Ikea överväger alkoholkontroller

Olagligt hos Ikea – lagligt hos Holmen

Chaufförer ryter till mot Ikea

Kommentera

Din epostadress kommer inte att publiceras.Tvingande fält är markerade *

*