annons
Hem » Artiklar » Ikea överväger alkoholkontroller
Arkivbild. Lastbil och trailrar på bilden har inget med artikeln att göra.

Ikea överväger alkoholkontroller

Ikea har tagit till sig av den kritik som riktats mot företaget sedan en kraftigt berusad lastbilschaufför för snart tre veckor sedan körde av vägen med Ikeagods i lasten. Man ser nu över sina rutiner och tittar bland annat på möjligheten med alkoholkontroller liknande de lösningar som finns hos Holmen Pappers och Astrazeneca.

– Vi tittar ständigt på hur vi kan förbättra våra rutiner ytterligare och har också tagit kontakt med nämnda företag för att se hur och vad vi kan lära av dem, säger Daniela Rogosic, Tf kommunikationschef på Ikea Sverige, till Trailer.se.

Om det krävs personal för att göra kontrollerna lagliga är detta inget problem. Enligt Daniella finns det alltid bemannad vakt på plats vid Ikeas distributionscentraler som tillsammans med personal möter chaufförerna och har i uppgift att reagera på avvikande beteende. Detta för att chaufförer som misstänkts vara alkoholpåverkade inte ska kunna lämnar området. Om det finns minsta misstanke om alkoholpåverkan kontaktas polisen direkt.

– Säkerhet har alltid högsta prioritet för oss, därför är vi måna om att ha vakt och personal som möte chaufförer och reagera vid minsta misstanke om alkoholpåverkan. Detta är en utmaning för branschen som vi tar på allra största allvar, säger Daniella.

Kommentera

Din epostadress kommer inte att publiceras.Tvingande fält är markerade *

*