annons
Hem » Notiser » Ikea snackade schysta transporter med facket

Ikea snackade schysta transporter med facket

Igår träffades representanter från Svenska Transportarbetarförbundet och Internationella transportarbetarfederationen (ITF) företrädare för Ikea i London för att diskutera schyssta transporter.

Parterna träffades redan i höstas för att diskutera ämnet och nu fortsatte samtalen. Enligt en artikel på tidningen Transportarbetarens hemsida var Transports internationella sekreterare Magnus Falks reflektion över mötet ”försiktigt positiv”.

– Vi är överens om att jobba tillsammans mot social dumping och vi har lagt ett antal förslag som de ska tänka på tills vi ses igen senare i vår. Bland annat har vi föreslagit att vi gemensamt ska gå ut på p-platser och träffa chaufförerna, eller att vi följer med Ikea på deras revisioner, säger Magnus Falk till tidningen.

Facket har även föreslagit någon form av visselblåsarsystem så att anställda kan slå larm om de upptäcker några oegentligheter i transportörsleden. Facket ville också att Ikea skulle ställa sig bakom europakampanjen Fair transport och att representanter från facket kan få vara ute på varuhusen och samla in namnunderskrifter.

Enligt Magnus Falk föreslog man även att facket skulle få vara med i Ikeas upphandlingar och titta på företagen som är med där och att facket och Ikea träffas ett par gånger om året för att gå igenom problem som dykt upp.

Kommentera

Din epostadress kommer inte att publiceras.Tvingande fält är markerade *

*