annons
Hem » Notiser » Information för effektivare logistik

Information för effektivare logistik

Vinnova drar, i samarbete med logitsikföretag, igång en tävling som går ut på att utvecklare från hela landet erbjuds att ta fram digitala tjänstekoncept som bidrar till att distributörer kan sköta sina uppdrag också under kommande år när flera stora, trafikpåverkande byggprojekt genomförs i centrala Göteborg. Med många trafikprojekt på gång är det viktigt med information om störningar. Hur ska distributörer få information och använda den för att effektivisera leveranserna?

Nu startar en tävling för att skapa verktyg som ska underlätta för distributionsföretagen. Ett exempel kan vara att körlistor ska anpassas till rådande förhållanden i trafiken. Chaufförernas lista på leveranser ska samköras med Trafikverkets och Trafikkontorets data gällande vägarbeten för att underlätta distributionen.
    
     I ”Försöksverksamhet för Samordnad Trafikledning” levererar vi ut trafikinformation för vägnätet i bland annat elektroniskt format som GPS /Bil Navigatör kan använda.
    
    – Goods Distribution Challenge 2014 är en tävling för tjänsteutvecklare inom IT tjänster som ger distributörer stöd att leverera gods i rätt tid och till rätt tid trots komplicerade störningar i trafiken. Detta kan gälla både akuta störningar eller planerade störningar, säger Dirk van Amelsfort, tävlingsgeneral för GDC2014.
    
    Från februari till juni inbjuds utvecklare från hela landet att ta fram digitala tjänstekoncept som bidrar till att distributörer kan sköta sina uppdrag också under kommande år när flera stora, trafikpåverkande byggprojekt genomförs i centrala Göteborg.
    
    – GDC2014 är ett bra exempel på hur myndigheter, forskningsutförare och organisationer samlas kring en utmaning och skapar förutsättningar för att ta fram lösningar som hanterar ett konkret framtida samhällsbehov, säger Noel Alldritt, Trafikkontoret i Göteborg.
    
    – Vi är särskilt glada över att DHL Freight, Schenker, Renova och DSV ställer upp som behovsägare i tävlingen och belyser var störningsinformation behöver komma in för att säkerställa effektiva transporter, fortsätter han.
    
    Tävlingen möjliggörs genom arrangörerna och partners, samt med stöd av finansiering från Vinnova.

Kommentera

Din epostadress kommer inte att publiceras.Tvingande fält är markerade *

*