annons
Hem » Notiser » Inget brott vid dödsolycka på sågverk

Inget brott vid dödsolycka på sågverk

Det begicks inget brott i samband med dödsolyckan på Södra Wood i Långasjö i början av december. Polisutredningen kring händelsen har nu lagts ner enligt en artikel i Östra Småland.

En lastbilschaufför omkom i början av december förra året då han blev påkörd av en hjullastare på sågverket. Det var tidigt på morgonen och fortfarande mörkt när chauffören parkerade sin lastbil på området för att leverera virke. Han klev ur lastbilen och gick mot en byggnad på sågverket när olyckan inträffade. Mannen fördes till sjukhus men några timmar senare kom meddelandet att han omkommit av sina skador.

Kammaråklagare Christer Forsman på riksenheten för miljö- och arbetsmiljömål har hanterat ärende och han säger att chauffören, trots att han inte var anställd av Södra Wood, borde haft kännedom om området.

– Det är reglerat var man får gå och reglerna finns uppsatta vid kuren vid infarten, säger åklagaren, till Östra Småland.

Enligt Christer Forsman går det inte att visa på att Södra Wood brustit i sitt ansvar och han har därför valt att lägga ner utredningen.

– Det var en tragisk olyckshändelse, säger han.

Arbetsmiljöverket inledde också en utredning efter olyckan. Denna konstaterade att företaget varit medvetna om riskerna vid trafikflödet och upprättat en plan med instruktioner. Eftersom det trots detta ändå inträffade en dödsolycka krävde Arbetsmiljöverket att det gjordes en ny bedömning av arbetsmiljön och att det upprättades en handlingsplan för åtgärd av eventuella brister. Arbetsmiljöverkets utredning avslutades i januari enligt artikeln i Östra Småland.

 

Tidigare artikel i ämnet:

Lastbilschaufför omkom på sågverk

Kommentera

Din epostadress kommer inte att publiceras.Tvingande fält är markerade *

*