annons
Hem » Notiser » Iveco presenterar Nya Daily Electric

Iveco presenterar Nya Daily Electric

Iveco presenterar nu en ny Daily till sitt produktsortiment. Denna gång handlar det om ett nytt 100 procent eldrivet fordon extra lämpad för körning i stadsområden i sådant som dörr-till-dörr-distribution och passagerartransporter.

Enligt ett pressmeddelande är nyheterna många jämfört med den förra versionen. Tack vare användningen av högeffektiva och viktoptimerade elektriska hjälpsystem har energiförbrukningen minskats, batteritiden förlängts med 20 procent och nyttolasten ökats med omkring 100 kg. Batterierna är 100 procent återanvändbara med egenskaper optimerade för alla väder- och temperaturförhållanden.

Tack vare den flexibla uppladdningsmetod som Iveco har patent på går det dessutom att ladda Dailyn i såväl offentliga som privata anläggningar genom anslutning till en snabb laddningsstation där laddningen i genomsnitt bara tar två timmar.

Fordonet uppnår en godkänd räckvidd i NEDC-körcykeln på upp till 280 km vid en konfiguration med tre batterier. 

Den nya Dailyn möjliggör även val mellan två körlägen: Eco och Power. I Eco-läget styrs vridmomentet på ett sådant sätt att energiförbrukningen minimeras utan att maxhastigheten begränsas. I Power-läget har föraren tillgång till alla egenskaper hos den elektriska drivmotorn.

En nyhet värd att notera är funktionen ”regenerative braking” som ger föraren möjlighet att välja mellan olika bromsfunktionssätt under körning. Beroende på väg- och trafikförhållandena kan föraren välja det mest ändamålsenliga bromssättet i en viss situation för att minimera energiförbrukningen och samtidigt upprätthålla optimala köregenskaper. 

Med marknadens största urval av transportbilar och chassin med en totalvikt på upp till 5,6 ton och en lastvolym på upp till 19,6 m3 är Nya Daily Electric byggd för ett flertal tillämpningar, från stadskörning och pendeltrafik till resor och fritid. Daily är dessutom bullersvag, vilket bidrar till att minska bullerföroreningarna till fördel vid distribution i tätbebyggda områden under kvällar och nätter. Avslutningsvis är fordonet som standard utrustat med ett nytt akustiskt varningssystem för gångtrafikanter som aktiveras automatiskt när hastigheten sjunker till mellan 0 och 30 km/h. 

Iveco utvecklade och tillverkade sin första eldrivna Daily 1986, vilken följaktligen blev föregångare till de eldrivna motorerna. Sedan dess har modellprogrammet utökats till att även omfatta transportbilar och ministadsbussar.

Kommentera

Din epostadress kommer inte att publiceras.Tvingande fält är markerade *

*