annons
Hem » Artiklar » Jens Nilssons sista stora uppdrag
På tisdagen kom nyheten om att Jens Nilsson avlidit efter en kort tids sjukdom. Jens blev 69 år.

Jens Nilssons sista stora uppdrag

Arbetet med cabotagefrågan inom det då kallade mobilitetspaketet blev ett av Jens Nilssons sista stora politiska uppdrag. Och det känns som Jens Nilsson verkligen satte sig in i frågan och lade ned ett stort engagemang i den publikation som publicerades för bara någon månad sedan.

I det förslag till betänkande, som Jens Nilsson gjort som föredragande i EU:s transportutskott ville han ändra EU-kommisionären Violeta Bulcs förslag på 40 punkter, bland annat då att en cabotageperiod ska föregås eller följas av en transport från till/åkeriets hemland. I betänkandet ville Jens Nilsson också tydliggöra krav på etablering för att motverka brevlådeföretag.

I den Trailer som når prenumeranterna på fredag uppmärksammas Jens Nilssons förslag till betänkande i en stor artikel. Det ska under våren ska behandlas i EU:s trafikutskott och när Trailer i förra veckan hade ett kort samtal med Jens Nilsson räknade han med en omröstning i utskottet under maj månad. Nu blir det någon annan som får ta över och fullfölja det arbete som Jens Nilsson inlett i denna viktiga fråga.

Europaparlamentarikern Jens Nilsson är död

 

Kommentera

Din epostadress kommer inte att publiceras.Tvingande fält är markerade *

*