annons
Hem » Artiklar » Knarksmugglande chaufför får skärpt straff
tull
Arkivbild

Knarksmugglande chaufför får skärpt straff

Hösten 2018 avslöjades en nederländsk lastbilschaufför med att smuggla stora mängder narkotika till Sverige. Mannen dömdes av Lunds tingsrätt till sju års fängelse och 15 års utvisning. Den 65-årige chauffören hävdade dock att han inte känt till vad som fanns i lasten och menade att han var oskyldig. Åklagaren å andra sidan menade att straffet var för lindrigt.

Båda parter överklagade domen till hovrätten och nyligen kom domstolens beslut. Enligt Landskrona Posten går hovrätten på åklagarens linje och skärper mannens straff till nio års fängelse och livstids utvisning.

Hovrätten menar att det inte är särskilt troligt att de som skickat narkotikan med lastbilen gjort detta utan att chauffören visst vad som fanns i lasten. Domstolen anser att det varit allt för riskabelt med tanke på knarkets värde. Domstolen menar också att chauffören – om denne initialt var ovetande om lastens innehåll – borde förstått att allt inte stod rätt till med tanke på hur överlämningarna gått till.

Bakgrund

Enligt artikeln i Landskrona Posten ska svensk tull och polis ha fått information om att det fanns narkotika i lastbilen då 65-åringen körde av färjan i Trelleborg i oktober i fjol. Man satte span på lastbilen och kunde följa dess aktivitet i Sverige. Ett antal stopp gjordes i Landskrona där narkotika överlämnades till olika mottagare. Lastbilen körde sedan vidare till Mölnlycke där fler lådor med narkotika lastades av. Lastbilen återvände därefter till Nederländerna där chauffören greps för att senare överlämnas till svenska myndigheter.

Kommentera

Din epostadress kommer inte att publiceras.Tvingande fält är markerade *

*