annons
Hem » Artiklar » Knatte vann Volvos förartävling
Sverigefinalen i Volvo TDC 2018 Foto: Mattias Larsson

Knatte vann Volvos förartävling

Inte helt oväntat var det Bert ”Knatte” Johansson från Tranås som tog hem segern i Sverigefinalen av Volvo Trucks Driver Challenge – om än knappt. Han gjorde det på samma poäng som tvåan Tommy Jernberg från Sandviken, men Knatte var snabbare i precisionsmomenten. Både Knatte och Tommy tog sig till tävlingen efter fina placeringar i tidigare tävlingar. Trean var dock ett nytt namn i sammanhanget; Konrad Vistfält från Nydala. En annan utmanare som lyckades bra var Martina ”Sockerprinsessan” Nilsson från Kävlinge som tog en femteplats.

Volvo TDC avgjordes på Scandinavian Raceway Foto: Mattias Larsson

Volvo TDC avgjordes på Scandinavian Raceway utanför Anderstorp. Tävlingen gick ut på att köra bränsleekonomiskt samt att köra med precision i två moment. I bränsleekonomi hamnade Knatte på en tredjeplats medan han stod som klar segrare i de båda precisionsmomenten. Att Knatte skulle segra var inte helt otippat. Han är en erfaren tävlingsräv med ett flertal segrar från lastbilsmässan på Elmia, både i krankörning och i manöverkörning. Knatte är nöjd med sin prestation.

– Det kändes bra. Bestämde mig för att det fick bära eller brista och det funkade, säger han till Rutger Andersson som var Trailers reporter på plats.

Bäst på att köra ekonomiskt var Tommy Jernberg. Han förbrukade 2,5 liter på de två varven om sammanlagt åtta kilometernas körning. Då ingick det också att man skulle komma upp i 80 km/tim på flygrakan och göra ett stopp per varv. I precisionskörningen fick han dock se sig slagen av Knatte i båda momenten.

– För två år missade jag segern med fem centiliter. Det känns onekligen lite snöpligt att nu missa segern på tiden, sa Tommy efter tävlingen.

Precisionsmomenten avgjorde till Knattes favör. Foto Mattias Larsson

Av de åtta deltagarna i Volvo TDC var fyra nya namn i sammanhanget. Den utmanare som lyckades bäst var som sagt Konrad Vistfält som säkrade en tredjeplats. Han blev fyra i bränsleekonomi och trea i de båda precisionsmomenten.

– Jätteroligt att få vara med och ännu roligare att komma på pallen, kommenterade Konrad det fina resultatet.

Segraren Bert ”Knatte” Johansson kommer nu att få representera Sverige i världsfinalen som går i mitten av september.

Resultat

1) Bert ”Knatte” Johansson, Sommens Transport, Tranås 34 poäng (10 poäng i bränsle 12 poäng i snurra 12 poäng i slalom) Total tid 16 minuter, 19 sekunder.

2) Tommy Jernberg, Jernbergs Åkeri, Sandviken 34 poäng (18 8 8) Total tid 19,41.

3) Konrad Vistfält, C4 Transport, Kristianstad 18. (8 5 5)

4) Stellan Carlsson, Stellans Åkeri, Karlstad 15 (12 0 3).

5) Martina Nilsson, Harrie Åkeri, Kävlinge 8 (4 3 1)

6) Viktor Palmborg, Kullgrens Åkeri, Jönköping 6 (4 1 1),

6) Olivia Hägglund, Hägglunds Last & Schakt, Lycksele 6 (4 1 1),

6) Johan Nilsson, Ulf Anderssons Åkeri, Segersta 6 (4 1 1).

 

Läs mer om Volvo Trucks Driver Challenge i Trailer nummer 6 som finns ute nu.

Kommentera

Din epostadress kommer inte att publiceras.Tvingande fält är markerade *

*