annons
Hem » Notiser » Konkurs för Ahlgrens Transport i Bollnäs

Konkurs för Ahlgrens Transport i Bollnäs

K Ahlgrens Transport AB i Bollnäs har gått i konkurs. Sju anställda har därmed förlorat sina arbeten. Någon chans till rekonstruktion finns inte.

– Det har redan gjorts ett försök till rekonstruktion men det höll inte. Verksamheten är nu helt nedlagd, säger advokat Björn Myhrberg från Advokatfirman Abersten AB som har utsetts till konkursförvaltare.

K Ahlgrens Transport AB startades 1998 av Kenny Ahlgren. Han var son till Thorsten Ahlgren som 1972 startade Ahlgrens Åkeri HB i Edsbyn (ej att förväxla med Ahlgrens Åkeri AB i Fellingsbro) tillsammans med sin bror Ingemar. 2007 tog Kenny Ahlgren över Ahlgrens Åkeri som blev ett dotterbolag till K Ahlgrens Transport AB. 2012 utsågs K Ahlgrens Transport AB till Årets företag i Bollnäs. Då hade åkeriet ett 40-tal anställda, 26 bilar och omsatte 60 miljoner. Tre år senare började problemen.

Ahlgrens Åkeri gick allt sämre och enligt tidningen Ljusnan ökade fodringarna från moderbolaget K Ahlgrens Transport. 2017 blev det konkurs för åkeriet. Moderbolaget rekonstruerades men detta gick således inte heller att rädda.

– Vi tjurade på i väntan på högkonjunktur, för att det skulle vända, men vändningen kom aldrig. Till slut gick det inte längre. Det är tråkigt, säger Kenny Ahlgren till Ljusnan.

Samtidigt som K Ahlgrens Transport gick i konkurs begärdes även Gävle Dala Sågverkslogistik AB, som också drivs av Kenny Ahlgren, i konkurs. Även att annat av hans bolag – Norden Logistics i Bollnäs AB – ser ut att gå samma öde till mötes enligt Kenny Ahlgren. Norrborns Däck & Service som han också driver ska inte ha drabbats av samma negativa utveckling som de tre andra bolagen.

Kommentera

Din epostadress kommer inte att publiceras.Tvingande fält är markerade *

*