annons
Hem » Notiser » Körde 59 timmar utan dygnsvila

Körde 59 timmar utan dygnsvila

Danska TV Midtvest har på avstånd följt sex lastbilar som hämtat industrifisk strax norr om Gävle för transport till norra Jylland. Det visar sig att en av chaufförerna körd i 59 timmar utan att vid någon tidpunkt hålla mer än fyra timmars vila.

Transport av industrifisk är undantagna de normala kör- och vilotiderna, men en expert som TV Midtvest varit i kontakt med menar att arbetstidsregeln om 11 timmars sammanhållande vila per dygn även gäller dessa transporter.

Lastbilarna tillhör ett danskt åkeri som kör fisk från Norrsundet till en fiskmjölsfabrik i Tyborøn. Speditionsfirman som ombesörjer transporterna slår ifrån sig och menar att det inte är deras ansvar. Detta ligger på chaufförerna menar man och dessa är inte anställd av speditionsfirman.

– Vi rör oss helt klart i gränslandet. Självklart gör vi det. När det gäller arbetstidsdirektivet kan det vara att vi står med ena benet på fel sida. Det undersöker vi. Vårt mål är inte att bryta mot några som helst regler, säger en representant för speditionsfirman.

Kommentera

Din epostadress kommer inte att publiceras.Tvingande fält är markerade *

*