annons
Hem » Notiser » Körde in i viadukt – döms till dagsböter

Körde in i viadukt – döms till dagsböter

En 46-årig kvinna har dömts till dagsböter av Västmanlands tingsrätt för vårdslöshet i trafiken. Detta efter att hon i juni kört under en allt för låg järnvägsviadukt på Hamngatan i Västerås med sin lastbil. Kraschen blev våldsam och distributionsbilens skåp totalförstördes. Delar av taket skalades av och spreds på vägbanan.

Chauffören som erkänner brott säger att hon var mycket stressad vid tillfället. Det var första dagen hon själv skulle köra distribution till kunder och transportföretagets kommunikationssystem gjorde att det plingade oavbrutet i hennes telefon. Samtidigt försökte chaufförens chef ringa henne.

Hon erkänner att hon enbart följde sin GPS och allt för sent upptäckte att hon inte skulle komma under viadukten. Enligt Vestmanlands Läns Tidning menar tingsrätten att det står utom rimligt tvivel att chauffören brustit i omsorg och varsamhet. Bedömningen är att kvinnan gjort sig skyldig till ett medvetet risktagande och därmed brustit i omsorg.

Den nu dömde chauffören är knappast den enda som fastnat under den aktuella viadukten. Vestmanlands Läns Tidning skriver exempelvis att viadukten på Hamngatan, och en annan på Pilgatan, är ”notoriskt olycksdrabbade”. Viadukterna har en frihöjd på 3,5 meter vilket också är skyltat.

Dagen innan den 46-åriga kvinnan körde in i viadukten på Hamngatan körde en buss in i den på Pilgatan. I olyckan skadades tolv personer lindrigt. Efter den olyckan efterlyste en facklig representant någon form av varningssystem i bussarna som kunde underlätta för chaufförerna.

En kommentar

  1. Med dagens godsmängden så bör inte viadukter under fri höjd existera, inte heller lossningsplatser endast avsedd för 3.20 höga lastbilar..
    Är ju trots allt 2017 snart 2018

Kommentera

Din epostadress kommer inte att publiceras.Tvingande fält är markerade *

*