annons
Hem » Artiklar » Krävs på över halv miljon för brott mot kör- och vilotiderna

Krävs på över halv miljon för brott mot kör- och vilotiderna

Ett företag med säte i Falkenberg krävs på 591 000 kronor i sanktionsavgifter av Transportstyrelsen för brott mot förordning om kör- och vilotider samt färdskrivare. Transportstyrelsen genomförde en företagskontroll för perioden juni och juli 2018 och man fann ett stort antal mindre så väl som allvarliga och mycket allvarliga överträdelser.

Bland annat har företagets bilar vid 64 tillfällen kört med färdskrivare som inte besiktigats av godkänd verkstad. Vid 26 tillfällen har lastbilar rullat utan förarkort i färdskrivaren.

Enligt Margareta Näslund vid Transportstyrelsen gjordes kontrollen sedan företaget ådragit sig ett så kallat riskvärde efter andra rapporterade överträdelser. Sammanlagt kontrollerades 219 chaufförer under perioden. Trots utfallet menar Margareta Näslund att ärendet inte sticker ut jämfört med andra företagskontroller.

– Nej, det är inte utmärkande på det viset. Det är ett stort antal chaufförer som kontrollerats, säger hon.

Företaget har överklagat beslutet till förvaltningsrätten men något beslut därifrån finns ännu inte.

– Vårt beslut överklagades den 10 juni. Det kan ta allt från månader till år innan det kommer ett beslut, säger Margareta Näslund.

Trailer.se har sökt åkeriet för en kommentar.

 

Fakta

Taket på sanktionsavgifter låg tidigare på 200 000 kronor eller 10 procent av omsättningen men ändrades under 2018 till 800 000 kronor eller 1 procent av omsättningen.

En kommentar

  1. Lägg ner,det är straffbart att arbeta. Sofflocket är bekvämare. Låt myndigheter ta över transporterna.

Kommentera

Din epostadress kommer inte att publiceras.Tvingande fält är markerade *

*