annons
Hem » Artiklar » Lägre FH16, 3,2 meter hög

Lägre FH16, 3,2 meter hög

Volvo har tagit fram en version av  Volvo FH och Volvo FH16 med extra låg hytt, anpassad för till exempel gruvtransporter med höga krav på produktivitet och för applikationer med kran placerad över taket. Ett takskydd på endast 15 mm är specialanpassat till bilen

FH16-low-sleeper-cab– Vissa kunder har behov av både låg höjd på hytten och stor lastkapacitet. Volvo FH och Volvo FH16 med lågt hyttak ger dem möjlighet till ekipage på ända upp till 750 hästkrafter och 120 tons totalvikt, säger Roger Brorsson, produktchef för Volvo FH på Volvo Lastvagnar.

Volvo FH och Volvo FH 16 med lågt hyttak erbjuder samma drivlina, komfort och flexibilitet som de andra hyttversionerna, men har ett par avgörande skillnader. Taket är sänkt med 190 mm och helt plant eftersom antenner och annan utrustning har flyttats. Med en möjlig totalhöjd på 3,2 meter underskrids det vanliga måttet för gruvkorridorer på 3,4 meter. Därigenom kan kunderna i gruvsektorn ta vara på kraften och kapaciteten hos den senaste Volvo FH-serien för att öka sin produktivitet. Det låga, plana taket underlättar även för timmerkranar med transportläge över hytt, samt gör det enklare att lyfta material framför hytten.

Extra takskydd som tillval
Som extra säkerhet och skydd mot till exempel nedfallande stenar, finns ett takskydd i aluminium som tillval. Takskyddet adderar endast 15 mm till totalhöjden. Förutom att skydda både lastbil och förare, bidrar också takskyddet till en lägre ljudnivå i hytten.

Finns med samtliga motorer
Volvo FH och Volvo FH16 med lågt hyttak finns tillgänglig från och med december 2014.

Kommentera

Din epostadress kommer inte att publiceras.Tvingande fält är markerade *

*