annons
Hem » Notiser » Lång till nytt avtal

Lång till nytt avtal

Avtalsrörelsen är i full gång och inte helt ovanligt står fack och arbetsgivare en bra bit ifrån varandra i synen om vad som är viktigt och inte. Enligt en rapport från tidningen Transportarbetaren efter gårdagens första förhandlingar om nytt avtal för åkerichaufförer och terminalare gäller detta även Transportarbetarförbundet och Biltrafikens arbetsgivarförbund (BA).

– Vi står långt från varandra, men det är så det brukar vara inledningsvis, säger Transports ordförande Lars Lindgren till tidningen.

Enligt Lars Lindgren är motståndet hårt mot de förslag Transport presenterat. Fackets viktigaste krav har varit tryggheten i anställningen. Arbetsgivarna å sin sida vill ha så stor flexibilitet som möjligt när de anställer.

En annan viktig punkt är de ökade kraven på utbildning för åkerichaufförer, främst yrkeskompetensbeviset (YKB).

BA har förstås också en lista med krav och även den har diskuterats. Hur argumenten lagts vill Lars Lindgren inte säga något av förhandlingstaktiska skäl.

Förhandlingarna fortsatte under tisdagskvällen. Förhandlingar är planerade även för idag onsdag, imorgon torsdag samt tisdag och onsdag nästa vecka.

Kommentera

Din epostadress kommer inte att publiceras.Tvingande fält är markerade *

*