annons
Hem » Artiklar » Lars-Görans manöver räddade flickan
Arkivbild: person/fordon på bilden har inget med artikeln att göra

Lars-Görans manöver räddade flickan

För två dagar sedan skrev vi om en treårig flicka som mirakulöst nog överlevde efter att ha blivit överkörd av en timmerbil. Flickan hade sprungit ut på en 70-väg från en intilliggande kiosk och trillat när lastbilen kom farande. Hon överlevde tack vare att chauffören hade sinnesnärvaro nog att styra det 24 meter långa timmerekipaget så att flickan hamnade mellan hjulen. Hjälten bakom ratten heter Lars-Göran Söderqvist och driver ett åkeri i Kilafors.

– Jag har hämtat mig någorlunda. Men jag har hunnit grunna på det här mycket. I alla andra lägen hade det varit en dödsolycka, säger Lars-Göran Söderqvist till tidningen Gefle Dagblad.

Lars-Göran Söderqvist kom körande med fullt lass när han såg flickan springa ut på vägen. Mamman som kom springande fick tag på flickan men tappar henne så att treåringen blir liggande raklång mitt på vägbanan. Lars-Göran Söderqvist ställer sig på bromsen så att däcken skriker men inser att han inte kommer hinna få stopp på ekipaget i tid. Han kan inte heller väja till höger för där står mamman. En undanmanöver åt vänster riskera att hela ekipaget välter vilket kunnat få katastrofala följder eftersom det stod en grupp människor intill vägbanan. Det enda som återstod var att styra ekipaget så att flickan skulle hamna mellan hjulen. Och det var precis vad Lars-Göran Söderqvist gjorde.

– Eftersom mamman också var kvar på vägen kunde jag inte svänga åt höger, så jag hade inte något annat val än att försöka sikta och få barnet mellan hjulaxlarna, så att hon inte skulle få däcken över sig, säger han till Gefle Dagblad.

När Lars-Göran Söderqvist fått stopp på ekipaget sprang han ut redo att se flickan död, men då stod hon där och blev kramad av anhöriga.

– Det var ju en stor lättnad, men jag var ändå chockad, säger Lars-Göran Söderqvist i artikeln.

Enligt Aftonbladet blev det inte mycket sagt mellan Lars-Göran Söderqvist och familjen som var nyanlända från Eritrea direkt efter händelsen till följd av att de inte hade något gemensamt språk. Han hoppas dock få kontakt med familjen med hjälp av en tolk.

Efter 50 år på vägarna var detta det mest dramatiska hjältechauffören varit med om.

 

Läs mer:

 

Chaufför körde över flicka – räddade hennes liv

Kommentera

Din epostadress kommer inte att publiceras.Tvingande fält är markerade *

*