annons
Hem » Notiser » Lastbilschaufför friad efter dödsolycka

Lastbilschaufför friad efter dödsolycka

Polisen har valt att inte gå vidare med en utredning om en dödsolycka som inträffade i en rondell i Växjö under hösten, berättar smp.se.

Bakgrunden är att en man i 70-årsåldern blev påkörd av en lastbil i rondellen och tyvärr fick så svåra skador att han omkom. Rondellen är av den typen får cykelbanan går in på vägbanan för övrig trafik innan rondellen så att cyklister och bilister samsas inne i rondellen.

Cyklisten skulle fortsätta genom rondellen för en vänstersväng och han ska enligt polisen ha varit uppe vid lastbilens förarhytt och kommit in framför lastbilen när en körde in i rondellen.

– Det är alltså inte helt klarlagt hur mannen hamnar framför lastbilen, han är uppe vid chaufförens hytt när denne inväntar att det ska bli fritt och så smyger han runt framför hytten, säger Michael Kamrat vid Växjöpolisen som utrett olyckan till smp.se.

Polisen beskriver det som att flera vittnen beskrivet cyklistens färd som vinglig och man förklarar också att det inte varit droger eller alkohol eller sjukdom inblandat i händelseförloppet. Polisen anser sig ha en klar bild av händelseförloppet och den ger vid handen att det inte finns någon grund för att gå vidare med förundersökningen om trafikbrott.

Mannens son säger att han kommer att överklaga beslutet.

Kommentera

Din epostadress kommer inte att publiceras.Tvingande fält är markerade *

*