annons
Hem » Notiser » Lastbilschaufför ingrep när han såg barn i fara

Lastbilschaufför ingrep när han såg barn i fara

Lastbilschauffören Kristoffer Kämäräinen såg en liten flicka gå ut på en is han visste kunde vara för tunn för att bära. Han vända lastbilen och körde tillbaka för att varna flickan. Det kan ha räddat hennes liv.

Kristoffer Kämäräinen såg en liten flicka som verkade vara på väg ut över isen vid en bro på Eskilstunavägen i Torshälla. Han visste att isen kunde vara svag intill bron och vände enligt Eskilstuna-Kuriren för att varna flickan. När han kom fram hade flickan redan gått ut ett par meter på isen.

– Jag ropade på henne och berättade att det inte var någon bra idé att gå ut på isen, säger Kristoffer Kämäräinen till tidningen.

Han misstänker att han skrämde flickan som tog sig tillbaka på fast mark och försvann från platsen.

– I ett sådant här läge är jag hellre en arg och skrämmande gubbe. Men vad gör man, vad säger man. Jag blev själv skrämd, säger Kristoffer Kämäräinen.

Lastbilschauffören har varit med om en liknande händelse när han var yngre. En jämnårig kamrat gick ut på isen vid en bro trots Kristoffer Kämäräinen varningar. Den killen gick igenom isen men lyckades ta sig upp på egen hand.

Kristoffer Kämäräinen hoppas fler tar efter hans exempel och varnar när de ser barn på väg i fara – det är bättre att säga till en gång för mycket än att inte göra något menar han.

Kommentera

Din epostadress kommer inte att publiceras.Tvingande fält är markerade *

*