annons
Hem » Notiser » Lastbilschaufför misstänkt för drograttfylla efter våldsam olycka
OBS - genrebild. Fordonet/personerna på bilden har inget med artikeln att göra. Foto: Johan Sjöström

Lastbilschaufför misstänkt för drograttfylla efter våldsam olycka

En lastbilschaufför misstänks för drograttfylla efter en singelolycka på länsväg 184 utanför Skara. Enligt uppgifter från polisen inträffade olyckan strax innan tio på onsdagen. Lastbilen, en treaxlad Scania med kran, hade gått av vägen och slagit runt. Chauffören, en 30-årig utländsk medborgare, klarade sig utan allvarligare skador och tog sig ur vraket på egen hand. Mannen är misstänkt för att ha varit drogpåverkad då han körde lastbilen och har tagits till polisstation för provtagning.

Lastbilen läckte drivmedel efter olyckan och en saneringsfirma kallades till platsen. Under tiden räddningsarbetet pågick var det helt stopp i båda riktningar och köer bildades åt båda håll. Senare kunde trafiken släppas på växelvis

Scanian ägs av en firma i Skara som sysslar med tak- och fasadrenoveringar. Ägaren är mycket bestört över uppgifterna om att hans anställde skulle varit drogpåverkad.

– Det där stämmer inte! Polisen såg några tabletter i hytten och därför trodde de att han tagit droger. Detta är en mycket skötsam och duktig kille som jobbat hos oss i ett år.

Polisen poängterar också att chauffören i nuläget endast är misstänkt. Resultatet av provtagning är att vänta om en veckas tid, då får vi svar på vad som är sant eller falskt i detta ärende.

Kommentera

Din epostadress kommer inte att publiceras.Tvingande fält är markerade *

*