annons
Hem » Notiser » Lastbilschaufför prejade – och stoppade – drogpåverkad bilist

Lastbilschaufför prejade – och stoppade – drogpåverkad bilist

En lastbilschaufför satta i somras stopp för en drogpåverkad bilists vansinniga framfart genom att preja bilen mot ett vajerräcke. Enligt BLT.se döms nu den 33-årige bilföraren till tre månaders fängelse samt skyddstillsyn.

Enligt BLT hade 33-åringen först kört om en privatbilist som var ute och övningskörde på en enfilig vägsträcka. 33-åringen höll då uppskattningsvis 130 kilometer i timmen. Därefter körde den drogpåverkade föraren om lastbilen. Det var efter att bilisten sladdat in i mötande körfält som lastbilschauffören bestämde sig för att det fick vara nog och prejade in personbilen i vajerräcket för att stoppa framfarten.

Månaden tidigare hade 33-åringen förföljts av polis som kunnat konstatera att cykelbana och gångtunnel var likställt med bilväg för mannen.

33-åringen som tidigare levt ett kriminellt liv har sedan dessa händelser förändrat sitt liv och även sökt hjälp för att bli av med sitt drogberoende. Detta har tingsrätten tagit i beaktande och därför reducerat straffet. Mannen stod dock inte bara åtalad för vårdslöshet i trafiken utan även bland annat stöld, rattfylleri, brott mot knivlagen, narkotikabrott och grov olovlig körning. Därför räckte inte maximalt antal timmar samhällstjänst till utan det blev även tre månader i fängelse.

Kommentera

Din epostadress kommer inte att publiceras.Tvingande fält är markerade *

*