annons
Hem » Notiser » LBC Vårgårda köper Davidsons Åkeri

LBC Vårgårda köper Davidsons Åkeri

VH Frakt, ett dotterbolag till LBC Vårgårda, har köpt Åke Davidsons Åkeri AB i Borås. Samtliga 14 chaufförer erbjuds fortsatt anställning.

Affären innebär samtidigt att VH Frakt tar över all trafik och fordon i Åke Davidsons Åkeri AB. Bland annat omfattas linjetrafiken mellan Borås och Helsingborg för Schenkers räkning.

-Vi har nu träffat samtliga chaufförer och det känns mycket bra. Davidsons är idag ett mycket välskött åkeri och har alltid haft bra kvalitet i sin trafik.
Vi har redogjort för våra planer på fordonsinvesteringar på två års sikt och att vi dessutom kommer att installera Vehco Co-Driver i samtliga fordon före årsskiftet. Vår erfarenhet på våra övriga 23 fjärrfordon är mycket positiv, och många chaufförer vill knappast köra sin tur om datorn skulle fattas, säger Åke Jacobs Vd för LBC Vårgårda och VH Frakt i en presskommentar.

Den förvärvade trafiken, med 8 skåpfordon, bil och släp, omsätter cirka 15 miljoner kronor. De förra ägarna Åke Davidson och Lennart Gustavsson säljer företaget på grund av åldersskäl.

VH Frakt har idag trafik med blandat gods i både närtrafik på Göteborgsområdet och fjärrtrafik på Stockholm/Mälardalen, Värmland, Östergötland och Småland.

-Vi har ett gott samarbete med Schenker som förstärks ytterligare genom detta förvärv, säger Åke Jacobs i pressmeddelandet.

LBC Vårgårda AB kommer efter köpet att omsätta cirka 210 miljoner kronor och man blir drygt 60 anställda.

Förutom fjärrtrafik i VH Frakt AB bedrivs förmedlingsverksamhet i LBC plus logistikuppdrag i fastigheten i Vårgårda som är på ca 10.000 kvadratmeter. LBC är också delägare i det nyligen sammanslagna MR Markentreprenad AB med huvudsaklig verksamhet i Alingsås- och Vårgårdaområdet. Detta bolag kommer att omsätta cirka 22 miljoner kronor på årsbasis.

Kommentera

Din epostadress kommer inte att publiceras.Tvingande fält är markerade *

*