annons
Hem » Notiser » Löpning blev medicin efter många års stillasittande

Löpning blev medicin efter många års stillasittande

Hälsokontrollen såg inte bra ut för lastbilschauffören Janne Lundgren som då var i 55-årsåldern. Enligt en artikel i Eskilstuna Kuriren var förstadiet till diabetes, skenande blodtryck och orkeslös den bistra sanningen.

– Jag hade problem med nacken, en smärta som gjorde att jag inte kunde sova om nätterna, på grund av att jag suttit still i 30 år, säger Janne Lundgren till tidningen.

För att råda bot på situationen började han gå en promenad på fem kilometer två gånger i veckan. Sedan började han springa. Först orkade han inte mer än 200 meter – men sträckan blev gradvis längre. Efter några års träning, och omläggning av kosten, sprang han sitt första maraton 2016. Det har blivit tre till efter det och i år, fem år efter att han började träna, är nio lopp inplanerade.

– Folk säger att man dalar efter 50, det köper jag inte. Jag utvecklas fortfarande och jag är gladare och piggare nu, säger chauffören som hade perfekta värden vid senaste hälsokontrollen.

Kommentera

Din epostadress kommer inte att publiceras.Tvingande fält är markerade *

*