annons
Hem » Artiklar » Lots group växer i Asien ooh Sydamerika

Lots group växer i Asien ooh Sydamerika

Scanias helägda dotterbolag Lots Group, som Scania ser som en del i utvecklingen mot hållbara transportlösningar expanderar nu mot Asien och Sydamerika, enligt ett pressmeddelande från Scania.

– Vi är övertygade om att transportbranschen står inför en stor förändring. Vi vill gå igenom den förändringen i nära samarbete med våra kunder och deras kunder för att få bättre lösningar inom såväl transport som logistik. Genom att kombinera erfarenheter från Scania med åkeriernas lokal- och branschkännedom kan Lots Group åstadkomma ett mer effektivt råvaruflöde, säger Henrik Henriksson, VD och koncernchef, Scania.

Lots Groups verksamhet växer nu vidare från skogsnäringen i Sverige, som varit dess första marknad, och expanderar till bland annat Asien och Sydamerika, där potentialen inom jordbruks- och gruvnäringen är stor.

– Genom digitalisering blir det lättare att identifiera flaskhalsar i flöden och analysera utnyttjande av lastförmåga, väntetider, stora variationer i transportuppdrag och att lagar efterföljs. En icke hållbar transport är varken bra för miljö eller åkeriernas lönsamhet och där ser vi stora möjligheter i Asien och Sydamerika att arbeta tillsammans med kunder för att få mer hållbara transporter, säger Henriksson.

Kommentera

Din epostadress kommer inte att publiceras.Tvingande fält är markerade *

*