annons
Hem » Artiklar » Maffig Scania testad down under

Maffig Scania testad down under

Det är dags att introducera nya generationen Scanior down under. Innan lanseringen 2018 har Scania testat fordonet i de speciella och krävande transportförhållanden som de kommer att möta på andra sidan klotet.

Globalt kördes förproduktionstestfordon av Scanias nya generation mer än 12,5 miljoner km i all terräng och alla klimatförhållanden före den europeiska lanseringen. De skulle klara den frusna världen norr om polcirkeln och bergets blåsande torrvärme i södra Spanien. Scania ville inte ta några chansningar, och jobbade för att vara absolut säkra på att bilarna är lika anpassade för de unika transport- och klimatförhållandena i Australien som i Sverige eller vid Medelöhavet.

– Dessa fordon, inklusive en 58,5-ton Scania R 620 med B-dubbel semitrailer, är nu på tester med utvalda operatörer, som utför verkliga köruppgifter inom en mängd olika applikationer över hela landet, säger Scania Australiens försäljningschef Martin Toomey.

Den nya lastbilgenerationen kommer till Australien i ett läge då Scanias försäljning i landet når nått ”all time high”, med rekordstora leveranser av befintliga P-, G- och R-seriebilar, säger Toomey. Operatörerna lockas av Scanias otroliga pålitlighet, hållbarhet, driftsekonomi och naturligtvis förarens komfort och säkerhet.

Kommentera

Din epostadress kommer inte att publiceras.Tvingande fält är markerade *

*