annons
Hem » Debatt » Maktmissbruk på hög nivå

Maktmissbruk på hög nivå

Yrkeskompetensbevis är en lagstadgad fem dagars lärarledd kurs som gäller från och med 2016  som betalas av åkeriägare eller chaufförer. Denna måste upprepas var femte år.

Själva idén till YKB måste bero på politikernas egen okunnskap och otillräcklighet. Framförallt total brist på sunt förnuft som man vill överföra på denna yrkeskår.

Bristen på kreativitet och konstruktivt tänkande verkar vara total, närmare en intellektuell härdsmälta bland dessa bestlutsfattare kan man knappast komma.

Bestlutsfattarna verkar vara desperata i jakten på att minska arbetslösheten när man tar till sådana åtgärder. Att ytterligare lägga bördor på en redan pressad näring tillför endast obehag och irritation. I jakten på att hålla nere kostnader blir vi alltså lagförda att försörja ytterligare en yrkeskår, YKB lärarna.

Maktmissbruk av det här slaget av politiker och beslutsfattare att omyndigförklara en hel yrkeskår borde inte höra hemma i en demokratistat.

Karl-Olof Salomonsson

G:a Hjälmseryd

2 kommentarer

  1. När man sitter på dessa YKB-kurser så inser man varför de behövs när man lyssnar på alla ”gamla rävar” som är där som verkar vara helt okunniga kring regler och lagar.

  2. Riktigt, Anders!

    Lagar och regler förändras varje år. YKB är till för dem som är aktiva yrkesförare. Var i stället glada att man vill bibehålla status i yrket och få fram större yrkesstolthet.

    Det rör sig alltså inte om en omyndigförklaring. Det är snarare en fortbildning för att befästa yrkeskunskaperna i kåren.

    Tyvärr finns alltför många som nonchalerar alla detaljer vad gäller hastigheter och kör- och vilotidsregler. Speciellt våra ”gästarbetare” som är anställda i andra länder och kör cabotage hej vilt.

    Så ta det lugnt med allt om YKB. Den delen har kommit för att stanna och det är bra.

Kommentera

Din epostadress kommer inte att publiceras.Tvingande fält är markerade *

*