annons
Hem » Notiser » Malmö blir ny knutpunkt för SCA Logistics

Malmö blir ny knutpunkt för SCA Logistics

Copenhagen Malmö Port – CMP – och SCA Logistics har tecknat ett samarbetsavtal. Det gör Malmö till nytt nav i hygien- och skogsindustrikoncernens transportnätverk. Godset kommer med fartyg till CMP där det lastas om och skickas vidare till kunder i regionen.
– Vi är glada över samarbetet med SCA Logistics, som på ett skickligt sätt anpassar sina produkter och godsflöden efter marknadsförutsättningarna, säger Ann-Charlotte Halldén Åkeson, Key Account Manager i CMP. Det gynnar vår verksamhet som ligger mitt i Öresundsregionen. I nästa steg ser vi fram emot att kunna växa volymerna tillsammans med denna stora och välrenommerade kund.
RoRo-fartygen från SCA Logistics kommer att anlöpa CMP en gång per vecka. Det första anlöpet görs den 20 mars. Företaget tillhandahåller sjö- och landtransporttjänster inom Europa och till andra marknader runt om i världen. Verksamheten baseras på ett nätverk av terminaler på strategiska platser i hela Europa. SCA Logistics ingår i SCA:s affärsenhet Forest Products, som bland annat tillverkar papper för förpackningar och tryck.
SCA Logistics bedriver RoRo-trafik med i första hand pappersprodukter. Fartygstrafiken går mellan hamnar i Sverige, Tyskland, England och övriga Europa. Via det nya avtalet blir CMP nu en del av detta transportnätverk. Förutom fartygsanlöp omfattar samarbetet även lagring och hantering. I Malmö lastas SCA:s produkter om till lastbil för vidare transport till kunder i regionen.
– En av CMP:s styrkor är närheten till Danmark och den övriga Öresundsregionen, säger Magnus Svensson, vd i SCA Logistics. Det strategiska läget är också en av anledningarna till att vi nu lägger till Malmö till vår transportslinga.

Kommentera

Din epostadress kommer inte att publiceras.Tvingande fält är markerade *

*